COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un ordin al fostului ministrul al Justiției Olesea Stamate, anulat în instanță

Un ordin al fostului ministrul al Justiției Olesea Stamate, anulat în instanță

Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, a anulat ordinul Olesei Stamate, emis pe vremea cînd era ministra Justiției, cu privire la revocarea lui Dumitru Țîra din funcția de membru al Consiliului de Integritate al ANI.

Hotărîrea a fost pronunțată ieri, iar azi Dumitru Țîra a anunțat că, odată ce a demonstrat că legea este mai presus, demisionează, așa cum a promis public anterior, potrivit realitatea.md.

Dumitru Țîra a spus că hotărîrea instanței a fost una previzibilă, în contextul în care revocarea sa din calitatea de membru al Consiliului de Integritate al ANI din partea societății civile a fost una ilegală, lipsită de motivație și argumentare juridică.


Acesta a adăugat că ține cont de promisiunea făcută publică Olesei Stamate, precum că „a doua zi după cîștigarea cauzei, demonstrînd că legea este mai presus de interesele politice, individuale sau de grup”, demisionează.

„Fără să aștept din partea dnei Olesea Stamate a scuzelor publice sau cel puțin conștientizarea și asumarea acestei greșeli sau tentative de intimidare”, a punctat Dumitru Țîra, emițînd și o declarație în acest sens.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load