Un om de afaceri va ajunge pe banca acuzaților

Un om de afaceri va ajunge pe banca acuzaților

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a administratorului a două firme, acuzat de corupere activă.


Potrivit rechizitoriului, aflîndu-se la începutul anului trecut în Federaţia Rusă, inculpatul, care gestiona activitatea a doi agenţi economici, l-a contactat telefonic pe şeful Direcţiei controlul produselor de uz fitosanitar şi fertilizanţi al Agenţiei Naţionale de Siguranţa Alimentelor (ANSA), căruia i-a promis bani în schimbul confirmării certificatelor fitosanitare, eliberate pe producţia agricolă exportată de firmele acestuia în Rusia, relatează NOI.md.


După ce a fost informat despre confirmarea a trei certificate fitosanitare, inculpatul a expediat în calitate de mită, prin intermediul unui sistem internaţional de transferuri, suma de 100 de dolari SUA pe contul responsabilului de la ANSA.


Dacă va fi recunoscut vinovat de corupere activă, acesta riscă pînă la 6 ani de închisoare şi amendă de cel mult 200 de mii de lei. De asemenea, poate fi obligat la recuperarea cheltuielilor judiciare în valoare de 3018 lei.


De notat că pe rolul instanţei de judecată se află şi cauza penală de învinuire a responsabilului de la ANSA, care a acceptat mita, dosarul acestuia fiind anterior deferit justiţiei sub acuzaţia de corupere pasivă.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load