Un nou verdict pentru Chiril Lucinschi! Ce a decis instanţa de judecată

Un nou verdict pentru Chiril Lucinschi! Ce a decis instanţa de judecată

Cercetat în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, Chiril Lucinschi va mai sta 30 de zile în arest la domiciliu.


Decizia a fost luată astăzi de Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Buiucani. Chiar şi aşa, decizia instanței este cu drept de atac la Curtea de Apel în termen de trei zile, relatează Noi.md.


Procurorul de caz Eugen Rusnac spune că a cerut prelungirea mandatului de arest la domiciliu, pentru că în caz contrar acesta s-ar putea eschiva de la răspunderea penală și ar putea fugi din Republica Moldova. Acuzatorul și-a motivat părerea menționînd că Lucinschi deține cetățenia mai multor state


De cealaltă parte, avocata lui Lucinschi, Corina Stratan, a declarat că decizia instanței contravine legii şi spune că este nemulțumită de faptul că magistrații au respins cererea avocaților de a fi efectuată o expertiză judiciară asupra copiilor neautentificate ale rulajelor bancare.


După şedinţa de astăzi, ex-deputatul a declarat că nu s-a gîndit să părăsească ţara şi va rămîne aici pînă nu i se va demonstra nevinovăţia.


„Eu voi rămîne aici atît cît trebuie, pînă nu voi demonstra că nu sun vinovat. sînt absolut împăcat de conștiința mea, nu am comis nici o infracțiune în privința poporului meu sau al țării și nu am luat nici un ban”, a declarat Lucinschi.


Amintim că, Chiril Lucinschi a fost reținut pe 25 mai, iar ulterior a fost plasat în arest la domiciliu. Ex-deputatul este învinuit de spălare de bani, dar și de încălcarea regimului de declarare a averii, pe motiv că în declarația sa de avere a tăinuit calitatea sa de proprietar al unei companii, despre care se presupune că ar fi fost implicată în frauda bancară. Chiril Lucinschi pledează nevinovat.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load