Un nou SCANDAL la Bălţi din cauza mormanelor de gunoi

Un nou SCANDAL la Bălţi din cauza mormanelor de gunoi

Gunoiul provoacă un nou scandal la Bălţi.

Zeci de localnici au protestat faţă de felul în care autorităţile îi taxează pentru colectarea deşeurilor. Oamenii se plîng că listele cetăţenilor nu au fost actualizate de ani buni, iar din această cauză, sînt obligaţi să plătească mai mult.

"- Soțul meu a murit acum un an și jumătate, dar voi l-ați inclus în factură. De ce? - Problema este că, în momentul de faţă, întreprinderea nu dispune de o bază de date actualizată", a menţionat o localnică.

"Soțul meu a murit acum patru ani, fiica mea e peste hotare, dar în factură sînt incluși. Acum eu trebuie să demonstrez că ei nu sînt. Sunt pensionară, dar mi-au spus că nu pot beneficia de reduceri. Am stat aici două ore și jumătate, dar în zadar", a precizat o altă femeie.

"În facturi sînt trecute sume neclare. Pentru ianurie și februarie, trebuie să plătim de două ori mai mult decît pînă acum. Şi încă ne avertizează că tarifele vor crește", a explicat o altă localnică.

"Ne trimit dintr-un birou, în altul. Au spus că nu vom fi nevoiți să umblăm noi, urma ca acel concesionar să dea baza de date întreprinderii. Chiar nu pot să se înțeleagă cu acel agent economic?", a precizat un bărbat.

"Ei nu pot face față acestei situații. Oameni bolnavi, bătrîni în cîrje stau aici, iar ei se uită la noi de parcă am căzut de pe lună", a spus un alt bărbat.

Directorul adjunct al întreprinderii susține că urmează să fie întocmită o nouă bază de date. 

"Urmează ca cu fiecare cetățean în parte să lucrăm, astfel încît să actualizăm baza de date, să vedem cîți locatari trăiesc pe adresele vizate", a declarat Ciprian Ţurcanu, Director adjunct DRCD Bălți.

În data de 15 decembrie 2017, Primăria municipiului Bălți a reziliat contractul cu Solubrity Solution, iar serviciul de salubrizare a orașului a fost preluat de întreprinderea Direcția Reparații și Construcții Drumuri.

 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load