Un nou focar de pestă porcină africană, depistat în raionul Căuşeni

Un nou focar de pestă porcină africană, depistat în raionul Căuşeni

Un focar de pestă porcină africană la porci domestici a fost depistat într-o gospodărie particulară din satul Ursoaia, raionul Căușeni, potrivit Centrului Republican de Diagnostic Veterinar, informează Noi.md.


Imediat după depistarea acestuia, Subdiviziunea teritorială pentru siguranța alimentelor Căușeni a recoltat probe pentru examene de laborator, a impus restricții de mișcare pentru exploatarea infectată, a efectuat dezinfecţia gospodăriei, a spaţiilor de întreținere a porcilor, a aleilor, a perimetrelor, a ustensilelor şi a obiectelor potenţial contaminate.


Totodată, cele opt animale din respectiva exploatare au fost sacrificate, cadavrele fiind distruse prin incinerare.


După confirmarea focarului de pestă porcină, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a notificat structurile abilitate de la nivel național și din cadrul Uniunii Europene, precum şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor.


Ancheta epidemiologică este în desfășurare și se realizează de către o echipă de inspectori a Subdiviziunii teritoriale pentru siguranța alimentelor Căușeni, în colaborare cu alte instituții competente ale statului.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load