Un nou consul onorific s-a angajat să fie la dispoziția migranților moldoveni

Un nou consul onorific s-a angajat să fie la dispoziția migranților moldoveni

Recent, a fost deschis Consulatul Onorific al Republicii Moldova în oraşul St.Pölten, Republica Austria, în frunte cu Marcus Strohmeier, Consul Onorific.


La ceremonia de inaugurare, Ambasadorul Republicii Moldova în Austria a subliniat cu titlu aparte importanţa de a oferi cetăţenilor Republicii Moldova noi puncte de contact, de sprijin şi de protecţie a drepturilor, atunci cînd au nevoie.


La rîndul său, Consulul Onorific Marcus Strohmeier s-a angajat să fie la dispoziţia cetățenilor moldoveni aflați în situații dificile în landul Austria inferioară, dar şi să susţină viaţa şi evenimentele culturale, alte interese şi drepturi ale moldovenilor în circumscripţia sa.


Evenimentul s-a încheiat cu o recepție oferită de Consulul Onorific Marcus Strohmeier și de Primăria or. St.Pölten. La eveniment, împreună cu oficiali austrieci, diplomaţi, oameni de afaceri, de cultură și de ştiinţă, au participat şi reprezentanţi ai comunităţii moldoveneşti din Austria.


Acesta este al doilea Consulat Onorific deschis de ţara noastră în Austria, primul fiind inaugurat cu mulţi ani în urmă în landul Tirol, cu sediul la Innsbruck.  Asemenea instituţii funcționează în conformitate cu Convenția de la Viena privind relațiile consulare şi Regulamentul cu privire la activitatea Consulilor Onorifici ai Republicii Moldova


Adresa şi datele de contact ale noului Consulat Onorific al Republicii Moldova pot fi găsite AICI


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load