COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un nou complex sportiv în Chișinău: Cînd va fi gata să primească oaspeți (VIDEO)

Un nou complex sportiv în Chișinău: Cînd va fi gata să primească oaspeți (VIDEO)

Pînă la sfîrșitul anului, Chișinăul s-ar putea lăuda cu cel mai nou complex sportiv format din două piscine în aer liber.

Este vorba despre bazinul de înot al clubului sportiv Dinamo al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), care se repară pentru prima oară după 40 de ani de activitate.

Chiar dacă, anterior, se anunțase că lucrările de reparație se vor încheia la începutul lunii aprilie, astăzi, șeful clubului sportiv Central Dinamo, Ion Bucur, vine cu noi detalii, cu speranța că pînă la sfîrșit de an, moldovenii vor putea vizita cu mult entuziasm acest complex sportiv.


„Piscina se reconstruiște, lucrările sînt în toi, 60% din lucrări sînt făcute conform proiectului de construcție. Depinde de mijloacele financiare care necesită a fi investite. Dacă pînă la finele lunii curente vor mai fi alocați bani, spre finele anului bazinul va fi dat în exploatare. La moment, nu ne ajung mijloace financiare, dar identificăm pe interior, sînt în căutarea lor și sper să le găsesc. Conducerea ministerului mi-a promis că o să mă susțină să finalizăm acest proiect”, a declarat Ion Bucur, contactat de Noi.md.

După reconstrucție, complexul va fi gata să primească pe oricine, chiar pe cei mai mici. Acesta va fi format din două piscine în aer liber – una pentru adulți cu lungimea de 25 de metri și alta pentru copii cu lungimea de 15 metri.

„Este unul foarte bun, nemijlocit pentru copii, fiindcă el se află într-un loc foarte bun - în centrul orașului, unde poate fi frecventat de toți”, a adăugat directorul clubului sportiv Central Dinamo.

De precizat că, renovarea bazinului Dinamo se face în cadrul unui proiect implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), din resursele financiare oferite de Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova. Bugetul pentru reconstrucție se cifrează la 712.000 de dolari.

Lucrările se fac în conformitate cu rigorile și standardele Federației Internaționale pentru Natație, fapt care va permite organizarea pe viitor a unor competiții sportive naționale și regionale.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load