Un nou caz de corupere activă a fost denunţat de angajaţii INP (VIDEO)

Un nou caz de corupere activă a fost denunţat de angajaţii INP (VIDEO)

Angajații Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI au documentat un nou caz de corupere activă exercitat asupra angajaților Inspectoratului Național de Patrulare, notează Noi.md.


Potrivit denunţului parvenit de la angajaţii Batalionului nr. 3 al Brigăzii de patrulare a INP, în timpul patrulării a fost stopat un automobil la al cărui volan se afla o persoană fără permis de conducere.


Deși persoana a fost avertizată de către polițiști despre răspunderea penală pentru acţiunile de corupere a unei persoane publice, bănuitul a insistat și a lăsat în masa biroului de serviciu suma de 3200 de lei, pentru a nu înregistra şi documenta cazul de conducere a vehiculului în lipsa permisului şi pentru a nu evacua automobilul la parcarea forţată.


Pe numele suspectului a fost pornită o cauză penală, conform indicilor infracţiunii prevăzuţi de art. 325 alin. (1) Cod penal (corupere activă), iar în cazul în care vina acestuia va fi dovedită în instanţa de judecată, el riscă pedeapsă cu închisoare de pînă la 6 ani și amendă în mărime de la 100.000 la 200.000 de lei.


În acest context, Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI îndeamnă cetățenii să se abțină de la manifestările de corupție, de orice gen, iar în cazul în care cunosc sau sînt forțați să ia parte la acțiuni cu caracter corupțional, să le comunice la numărul scurt 1520.


Menționăm că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load