COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un moldovean stabilit la Lisabona a cîştigat titlul de cel mai iscusit florist al Portugaliei

Un moldovean stabilit la Lisabona a cîştigat titlul de cel mai iscusit florist al Portugaliei

Un moldovean stabilit la Lisabona a cîştigat de mai multe ori cu titlul de Cel mai iscusit florist al Portugaliei.

El a emigrat în urmă cu 19 ani şi de atunci a muncit din greu pentru a-şi împlini un vis. Şi a reuşit, transmite tvrmoldova.md.

Anul trecut, floristul şi-a deschis propriul atelier de creaţie, iar toţi cei care îi calcă pragul sînt impresionaţi de compoziţiile unice create de el.

Lisabona a devenit a doua casă pentru basarabeanul Ion Rotaru, originar din Teleneşti. De aproape două decenii de cînd a emigrat, a munci în diferite domenii, dar pasiunea pentru flori l-a ajutat să-şi construiască propria afacere.


„Cînd am venit în Europa nu am avut scopul de a rămîne, dar văzînd diferenţa nivelului de trai pe care-l au europenii, a fost un impuls de a rămîne aici în Europa, de a-mi încerca norocul, să-mi realizez visele, să mă realizez ca persoană”, a spus Ion Rotaru.

Prin multă muncă şi cu ceva experienţă acumulată, Ion Rotaru a reuşit să-şi deschidă propriul atelier chiar în centrul istoric al Lisabonei.

„Nu a fost uşor cînd am venit în Portugalia, deşi am venit legal, am avut o viză de sportiv- turistic”, a precizat Ion Rotaru.

Floristul Ion Rotaru participă la numeroase campionate în domeniu şi de cîteva ori a luat titlul de Cel mai iscusit Florist al Portugaliei. Pandemia de coronavirus l-a pus în faţa unei noi provocări.

„Dacă înainte făceam evenimente, acum evenimentele, din păcate, sînt oprite. Trebuie să mă adaptez deja într-un alt format, dar oricum nu lăsăm mîinile jos”, a spus Ion Rotaru.

Chiar dacă Portugalia este ţara în care îşi trăieşte visul, Ion Rotaru nu-şi uită locul de baştină.

„Îmi doresc ca şi în republica noastră, pentru ai noştri, pentru generaţia tînără să aibă un viitor mai prosper, să nu fie obligaţi să plece de acasă. Aş dori să intre şi Republica Moldova în comunitatea europeană”, a declarat Ion Rotaru.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load