COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un moldovean, marele cîștigător la un concurs internațional de floristică

Un moldovean, marele cîștigător la un concurs internațional de floristică

Moldoveanul Ion Rotaru a luat trofeul la un concurs internațional de floristică, care s-a desfășurat în Portugalia în perioada 8-12 octombrie. La competiție au participat 15 floriști din șapte state, iar Ion s-a clasat pe locul doi, după o concurentă din Rusia.

Fiecare dintre participanți a pregătit cîte cinci compoziții în cele trei zile de concurs. Tematica lucrărilor a fost diferită, la fel ca și florile utilizate pentru buchete. O lucrare a fost pregătită din timp și adusă de participanți de acasă – buchetul de mireasă.

„Fiecare concurs are momentele sale. Deși am mai fost campion al Portugaliei, de fiecare dată sînt emoții noi, sînt lucrări noi. Îmi pare rău că nu am mai mult timp să mă pregătesc de aceste concursuri, pentru că un concurs necesită foarte multă pregătire, dar sînt fericit că din puținul timp pe care l-am avut am reușit să mă pregătesc și să-mi mențin statutul”, a spus Ion Rotaru pentru TV8.md.


Ion Rotaru a ajuns un florist foarte apreciat în Portugalia. Acesta și-a deschis propriul atelier la Lisabona și este solicitat să creeze decorul floral la evenimente de lux din țara în care a emigrat.

Recent, Ion Rotaru a apărut și pe coperta unei reviste portugheze, care a scris istoria lui de succes.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load