Un moldovean construiește cuiburi pentru cocostîrci: Lumea pare mai frumoasă (VIDEO)

Un moldovean construiește cuiburi pentru cocostîrci: Lumea pare mai frumoasă (VIDEO)

Un bărbat din Hirova construiește cuiburi pentru cocostîrci. Fost macaragiu, la 55 de ani, Vasile Purcel și-a găsit pasiunea vieții.


Ajută cocostîrcii să-și construiască un loc de trai pe timp de vară. Pe lîngă faptul că le construiește, bărbatul le întreține – are grijă să taie crengile și cuiburile să rămînă curate. Tot ceea ce face o face gratuit.


De la înălțimea unui cuib de cocostîrc, nea Vasile a mărturisit că lumea pare mai frumoasă. De aproape patru ani, bărbatul de 58 de ani din satul Hirova, raionul Călărași, meșterește cuiburi pentru cocostîrci. Pasiune a descoperit-o cînd a ajutat o familie de cocostîrci, să-și construiască Cuibul în copacul de lîngă casa lui.


Nu există meseriași în domeniu, așa că a construit cuiburile așa cum se pricepe mai bine. Iar copacii de aproape zece metri înălțime nu-l înspăimîntă pe bărbat.


Nea Vasile spune că nu urcă prea des în cuiburile cocostîrcilor, asta pentru a nu-i speria. Dar, bărbatul are grijă ca toate cuiburile să fie îngrijite, chiar și în lipsa păsărilor.


Următorul cuib pe care îl va construi în satul natul va fi chiar în mijlocul ogrăzii părintești.


Potrivit datelor Societății pentru Protecția Păsărilor și a Naturii, în Republica Moldova sînt peste 300 cuiburi de cocostîrci.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load