TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un moldovean care a învins cancerul, discurs emoţionant la Comisia Europeană (VIDEO)

Un moldovean care a învins cancerul, discurs emoţionant la Comisia Europeană (VIDEO)

Pe 4 februarie 2020, cu ocazia Zilei Mondiale împotriva cancerului, Youth Cancer Europe (YCE) fost invitat să ia parte la evenimentul Comisiei Europene de lansare a Planului european de combatere a cancerului.

Ambasadorul YCE și supraviețuitorul de cancer, Victor Gîrbu a fost unul dintre vorbitorii principali ai evenimentului. În context, Victor, originar din R. Moldova, a povestit despre cum a fost să crească știind că are cancer și, apoi, după 17 ani de luptă cu acesta, să afle că tumoarea i-a fost extirpată.


„(…) Este o onoare să vorbesc în calitate de supraviețuitor al cancerului, astăzi, în fața dvs. Povestea mea pornește de atunci cînd aveam abia 6 luni. Mama mea a observat o masă abdominală și m-a dus imediat la spital. Temerile ei au fost confirmate. Rinichii mei nu funcționau așa cum trebuie. Am fost diagnosticat cu tumoarea Wilms (cancer renal, n.r.). Rinichiul meu drept a fost aproape în întregime afectat. De aceea, doctorii au decis să mi-l înlăture. Așa, pe cînd aveam 7 luni, am suferit prima intervenție chirurgicală. Au urmat o serie de programări oncologice. La vîrsta de 2 ani, doctorii i-au spus mamei mele că, din păcate, tumoarea a afectat și rinichiul meu stîng. Am continuat tratamentul ani în șir și de de fiecare dată auzeam aceeași istorie: părea că orice nu am face, nimic nu dădea rezultate. Dar, am urmat planul și lupta mea cu cancerul a continuat pînă în 2010. Totul și toată lumea era pregătită pentru cea mai importantă operație din viața mea. Un doctor i-a spus mamei după asta: „Tocmai am extirpat o tumoare de mărimea unei portocale din singurul rinichi al fiului dvs.”. Datorită muncii lor, acum trăiesc o viață perfect normală, cu aproximativ 70% din rinichiul meu stîng. sînt aici, am supraviețuit, dar atît de mulți din țara mea nu reușesc…”, a declarat Victor Gîrbu, transmite Noi.md cu referire la ZdG.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load