Un militar și complicii lui, condamnați la închisoare

Un militar și complicii lui, condamnați la închisoare

Un militar și complicele acestuiau au primit pedepse mai aspre, după ce procurorii au contestat sentinţa de condamnare anterioară, notează Noi.md.


Potrivit probelor, în februarie 2017, un militar în termen, a părăsit samovolnic teritoriul unităţii militare situată în mun. Chişinău. Cîteva zile mai tîrziu, militarul, împreună cu un complice, fiind mascaţi cu cagule pe cap, au pătruns în locuinţa unui bărbat pe care l-au imobilizat cerîndu-i bani. În continuare, atacatorii au sustras din casa victimei bani şi bunuri estimate la aproximativ 60 mii lei, după care au părăsit locul infracţiunii.


La sfîrşitul lunii martie 2017, inculpaţii aflîndu-se în arest preventiv, în timpul escortării pentru verificarea declaraţiilor la faţa locului au încercat să evadeze, complicele militarului reuşind să se eschiveze de la organul de urmărire penală.


În august 2017, instanţa de fond i-a condamnat pe inculpaţi la pedepse non privative de libertate, însă procurorul a contestat sentinţa pe motivul blîndeţii acesteia. Astfel, prin decizia Curţii de Apel Chişinău, inculpaţii au fost condamnaţi la cîte 7 ani de închisoare în penitenciar de tip închis.


Decizia este cu drept de atac.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load