COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un membru al Comisiei pentru acordarea cetăţeniei și un intermediar au fost reținuți

Un membru al Comisiei pentru acordarea cetăţeniei și un intermediar au fost reținuți

Un membru al Comisiei pentru acordarea cetăţeniei, de pe lîngă Preşedintele Republicii Moldova, și un intermediar au fost reținuți în seara zilei de vineri, 5 iulie, de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență.

Aceștia sînt bănuiți că l-ar fi ajutat pe un cetățean străin să obțină cetățenia moldovenească fără impedimente, anunță serviciul de presă al CNA.

Potrivit materialelor cauzei, bănuiții ar fi acționat în complicitate, iar pentru serviciile lor ar fi cerut 2500 de euro. În cadrul documentării cazului, a fost urmărită transmiterea banilor în două tranșe – de la solicitantul cetățeniei către intermediar și de la intermediar către membrul Comisiei. După ce a fost transmisă toată suma, ofițerii CNA și procurorii i-au reținut în flagrant pe intermediar și pe reprezentantul Comisiei.

Pe faptele descrise a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență, iar persoanele bănuite au fost plasate în izolatorul CNA pentru 72 de ore.


În prezent, grupul de anchetă desfășoară acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Reprezentanții Președinției continuă să acorde suport ofițerilor CNA și procurorilor pentru documentarea obiectivă a cazului și identificarea întregului cerc de suspecți, anunță serviciul de presă al CNA.

Urmărirea penală este exercitată de către Procuratura Anticorupție.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load