Un judecător și un evaluator riscă amendă și ani de pușcprie

Un judecător și un evaluator riscă amendă și ani de pușcprie

Un executor judecătoresc din capitală va compărea pe banca acuzaţilor pentru corupere pasivă, săvîrşită prin estorcare de bunuri, notează Noi.md.


Împreună cu acesta, în judecată a fost  trimis şi un evaluator, în acţiunile cărora procurorii au reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită.


Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauzele penale în privinţa celor doi.


Potrivit probelor, în toamna anului trecut, executorul judecătoresc ar fi încercat, contra sumei de 30 mii de lei, să subevalueze şi să înstrăineze la un preţ diminuat trei automobile sechestrate. Astfel, pentru cîte 10 mii de lei estorcaţi pentru fiecare maşină, executorul judecătoresc urma să aranjeze ca cele 3 automobile confiscate să fie scoase la licitaţie la un preţ mai mic decît valoare reală, ca apoi să fie vîndute unor persoane indicate.


În cazul evaluatorului, acesta este învinuit că ar fi luat 3 350 de lei mită pentru a subevalua cele trei maşini, scoase la vînzare.


Dacă va fi găsit vinovat de corupere pasivă, executorul judecătoresc riscă de la 5 pînă la 10 ani închisoar, cu amendă în mărime de la 6000 pînă la 8000 u.c. și cu privare de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani. Pentru luare de mită, evaluatorul riscă amendă în mărime de la 850 la 1850 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 3 ani.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load