COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un judecător a primit la demisie o indemnizație de 377 mii lei (DOC)

Un judecător a primit la demisie o indemnizație de 377 mii lei (DOC)

Judecătorul Valeriu Doagă, care a demisionat de la Curtea Supremă de Justiție, pentru că a atins vîrsta de pensionare, a primit la plecare din sistemul judecătoresc o indemnizație de 377 mii lei.

Aceasta a fost indicată în declarația de venit depusă la Autoritatea Națională de Integritate.

Potrivit documentului, în 2019, judecătorul a primit un salariu de 253 mii lei. Ținînd cont de faptul că Parlamentul i-a acceptat cererea de demisie pe 5 iulie, reiese că suma a fost plătită pentru primele șase luni ale anului curent, ceea ce ar însemna cîte 42 de mii de lei pe lună.

Alte 94 de mii de lei Doagă le-a primit ca pensie de la Casa Națională de Asigurări Sociale, iar 700 lei „pentru merite”, tot de la CNAS.

Familia Doagă are în proprietate un teren, un garaj, un apartament și o casă de 124 metri pătrați, cumpărată în 2001, care a fost evaluată la 1,7 milioane de lei.


Din 2011, Valeriu Doagă conduce o mașină de model „Audi A6” pe care ar fi cumpărat-o cu 75 mii lei.

Valeriu Doagă a împlinit vîrsta de pensionare – 65 de ani și a decis să demisioneze de la Curtea Supremă de Justiție. Legea cu privire la statutul judecătorului prevede că magistratului demisionat sau pensionat i se plăteşte o indemnizaţie unică de concediere egală cu 50% din „produsul înmulţirii salariului său mediu lunar la numărul de ani complet lucraţi în funcţia de judecător”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load