COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un inspector vamal riscă să fie demis

Un inspector vamal riscă să fie demis

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința unui inspector vamal din cadrul Biroului Vamal Nord, care ar fi admis încălcarea regimului juridic al incompatibilităților.

Începînd cu anul 1997, subiectul vizat ar fi deținut funcții de inspector în cadrul diferitor subdiviziuni ale Serviciului Vamal, în prezent avînd calitatea de inspector la Biroul Vamal Nord.

În cadrul controlului inițiat, inspectorul de integritate a stabilit că, în anul 1995 subiectul vizat a înființat o întreprindere individuală, în cadrul căreia a deținut calitatea de fondator și conducător. Abia în 2019, întreprinderea individuală a fost radiată din Registrul de stat al întreprinzătorilor individuali.


Astfel, funcţionarul vamal, prin activitatea de întreprinzător desfăşurată sub forma organizatorico-juridică de întreprindere individuală, în cadrul căreia a deținut calitatea de fondator și conducător, s-a aflat într-o stare de incompatibilitate îndelungată, fără ca să întreprindă acțiuni în vederea soluționării acesteia.

Dacă actul de constatare va rămîne definitiv, inspectorul vamal riscă să nu mai dețină funcții publice pentru o perioadă de 3 ani și va fi înscris în Registrul de stat al persoanelor care au interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

Totodată, după rămînerea definitivă a actului de constatare, ANI va sesiza conducerea Serviciului Vamal pentru a fi demis din funcție.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load