COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un incident grav s-ar fi produs pe Aeroportul Internațional Chișinău (AUDIO)

Un incident grav s-ar fi produs pe Aeroportul Internațional Chișinău (AUDIO)

Un incident grav ar fi avut loc la 30 septembrie pe o pistă de decolare a Aeroportului Internațional Chișinău, în timpul decolării unei aeronave a companiei Fly One.

Potrivit unei înregistrări audio plasate pe Facebook de către fostul șef al Moldatsa, Sorin Stati, Airbusul 319 cu număr de identificare 5F 131, a decolat de la Chișinău spre Moscova la ora 18:01, reușind să evite o catastrofă aviatica.

În înregistrare se aude cum unul dintre piloți îi reproșează controlului de zbor că a fost nevoit să decoleze printre cîteva vehicule, întrebîndu-l pe acesta dacă așa ceva „este normal”.


După cîteva secunde în care controlul de zbor părea derutat, fără a răspunde, pilotul i-a transmis din nou că pe pistă, în momentul decolării, rulau trei vehicule.

„La decolare dispecerul/controlorul de navigație aeriană a uitat să elibereze pista de decolare de transportul special/camioane care curățau suprafața respectivei piste, procedura care se execută permanent după un anumit număr de decolări și aterizări, cu scopul excluderii pericolului ca anumite obiecte ce ar putea fi pe pistă să fie atrase de șuvoiul de aer în motoarele aeronavelor sau să lovească în aeronave după impactul cu șasiul acestora”, a menționat Stati.

Potrivit acestuia, tot din cauza controlorilor de zbor, la 23 iunie curent un avion al companiei Ari Moldova, cu 140 de persoane la bord, a fost foarte aproape de a se ciocni cu o aeronavă An-2, care decolase de la Vadul lui Vodă.

Deocamdată Moldatsa și nici reprezentanții Aeroportului din Chișinău nu au comentat aceste informații.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load