COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un fost premier al RM a lansat un concurs pe facebook. Cu ce se vor alege cîștigătorii?

Un fost premier al RM a lansat un concurs pe facebook. Cu ce se vor alege cîștigătorii?

Fostul prim-ministru, Vlad Filat în contextul zile drapelului, care va fi sărbătorită mîine, a lansat pe facebook un concurs în care îndeamnă urmăritorii săi să arboreze tricolorul pe balcon sau la ferestre.

”Vă invit pe toți ca mâine, 27 aprilie să arborăm la balcon, în curte sau oriunde este vizibil, tricolorul. Și pentru că tricolorul este deopotrivă simbol al trecutului, dar și al viitorului, lansez celor tineri provocarea de a arbora drapelul, să-l fotografieze și să expedieze fotografia la adresa de email comunicare.vladfilat@gmail.com. Realizatorii celor mai bune 5 fotografii vor primi invitația mea la o cafea, după încetarea restricțiilor”, a scris Filat în Postarea sa.

Potrivit fostului premier, în evoluția fiecărui neam, drapelul constituie martorul tăcut al victoriilor, dar și al înfrângerilor pe care istoria i le-a hărăzit. Pentru noi cei din Republica Moldova tricolorul, repus în drepturi acum 30 de ani la 27 aprilie 1990, a fost și este, din păcate, mai mult martorul pătimirilor noastre.


”În urmă cu zece ani, în calitate de prim-ministru, am inițiat instituirea zilei drapelului de stat, nu doar pentru a avea o nouă sărbătoare, ci ca un gest de recunoaștere și omagiu adus celor care înaintea noastră îl purtaseră în suflet și lăzi acoperite de praful istoriei, iar foarte mulți îl sfințiseră prin propria lor jertfă. Am văzut în instituirea zilei drapelului de stat o formă de exprimare a identității noastre istorice, dar și a speranțelor de reîntoarcere în spațiul valoric european. Dacă este ceva ce noi cetățenii Republicii Moldova trebuie să ne recuperăm, la fel cum după zeci de ani ne-am recuperat tricolorul, acest lucru este speranța”, mai scrie Filat

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load