COVID-19 în MOLDOVA

Un filmul moldovenesc va fi prezentat la Festivalul de film de la Buenos Aires (VIDEO)

Un filmul moldovenesc va fi prezentat la Festivalul de film de la Buenos Aires (VIDEO)

Filmul de scurt metraj al regizorului moldovean Dumitru Grosei "Ecouri" a fost selectat în programul oficial al Festivalului Internațional de film de la Buenos Aires. Acest lucru a fost anunțat pe pagina oficială a peliculei de pe Facebook.

Festivalul de film se orientează spre lucrările tinerilor cineaști independenți care tind să prezinte abordări inovatoare, noi. În acest an, concursul va avea loc în luna august, informează diez.md

Filmul "Ecouri" a fost creat în anul 2015 în cadrul programului Romanian Short Waves, cu sprijinul Centrului Național de Cinematografie din România și al Asociației Române Secvente.


Iar în 2018, pelicula a fost premiată la "Alternative Film Festival" din Toronto, Canada.

Dumitru Grosei s-a născut în 1969 în satul Marinici, Raionul Nisporeni. Absolvent al Institutului de Artă Teatrală din București la specialitatea "regizor de cinema", scrie moldpres.

În prezent locuiește și activează în capitala Moldovei. Este președinte și fondator al Asociației Cineaștilor independenți din Moldova "Alternative Cinema". Din 2015-director al evenimentului anual "Zilele cinematografiei române la Chișinău".

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load