TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dosarul felcerului din Cantemir acuzat de neglijență a ajuns în instanță

Dosarul felcerului din Cantemir acuzat de neglijență a ajuns în instanță

Procuratura Generală anunță finalizarea urmăririi penale și trimiterea în instanța de judecată a unui felcer dintr-un sat al raionului Cantemir, pentru încălcarea din neglijență a regulilor și metodelor de acordare a asistenței medicale, care a dus la decesul a trei copii, despre care a fost sesizat la numărul de telefon 112.


Lucrătorul medical al Punctului de Asistență Medicală Urgentă al localității a fost sesizat prin intermediul serviciului național unic pentru apelurile de urgență, 112, despre îmbolnăvirea subită a trei copii. Însă, după ce s-a deplasat la domiciliul acestora, felcerul a dat dovadă de neglijență în acordarea asistenței medicale. Mai exact, acesta nu a reacționat prompt, iar reținerea în acordarea ajutorului medical a dus la decesul copiilor.


Mai mult decît atît, lucrătorul medical a hotărît în locul familiei copiilor că aceștia nu ar avea nevoie de internare în Spitalul raional Cantemir. În acest scop, felcerul a falsificat acte medicale oficiale și a introdus date false în fișele de solicitare a pacienților, dar și a aplicat inscripții manuscrise. Prin acest fapt, felcerul i-a lipsit pe pacienții minori și rudele acestora de dreptul ca să hotărască ei înșiși dacă ar prefera să fie spitalizați.


Pentru neglijența în acordarea ajutorului medical, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de pînă la 3 ani.


Cauza îmbolnăvirii copiilor se trage de la intoxicația acestora cu insecticide care au fost folosite incorect în gospodăria în care locuiau, caz care a fost reflectat de presă în anul 2018.


Procuratura a expediat în instanță atît dosarul cu privire la folosirea și păstrarea incorectă a insecticidelor, cît și cel privind încălcările de lege descrise, care au dus la decesul celor trei copii.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load