COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un ex-procuror anticorupție a primit încă 30 de zile de arest

Un ex-procuror anticorupție a primit încă 30 de zile de arest

Magistrații au admis, în proporție integrală, demersul Procuraturii Generale de prelungire, cu încă 30 de zile, a arestului la domiciliu pentru un fost procuror din cadrul Procuraturii Anticorupție.

El este învinuit de escrocherie în proporții deosebit de mari și exces de putere, săvîrșite în interesul unui grup criminal organizat – acțiuni care ar fi dus la deposedarea unui cetățean al Rusiei de bunuri și bani, în valoare de peste 1,8 milioane de euro.

Fostul procuror a fost reținut acum două luni, iar complicele acestuia – conducătorul SA ”Natur Bravo”, a fost anunțat în căutare, transmite telegraph.md.


Respectiva cauză penală a fost inițiată pe fapte ilegale și abuzive ale succesorilor cetățeanului rus la conducerea SA ”Natur Bravo”, care, prin intermediul procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupție, ar fi intrat în posesia bunurilor materiale ce-i aparțin.

Totul s-a întîmplat în anul 2018, atunci cînd Procuratura Anticorupție i-a deschis un dosar penal, iar pentru ”a-l ajuta” să-și rezolve problemele de ordin juridic, au intrat în posesia a practic toate proprietățile pe care acesta le deținea, în valoare de peste 1,8 milioane de euro.

În concret, este vorba despre:
• un apartament în Londra (Marea Britanie) în valoare de 1,2 milioane de euro;
• imobile în orașul Krasdnodar (Federația Rusă) estimate la 130 mii euro;
• 120 de mii de euro – transmise în cîteva rate,
• 365 mii euro – transferate de pe conturile bancare ale acestuia din Elveția în conturile indicate de către bănuți, care ulterior, au ajuns într-o bancă din stînga Nistrului.

De notat că, toate proprietățile au fost transferate în timp ce cetățeanul Federației Ruse se afla în arest preventiv la Chișinău, negocierile și actele de transmitere a drepturilor de proprietate pe respectivele bunuri fiind efectuate și semnate atît în incinta Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, cît și în birourile Procuraturii Anticorupție.

Urmărirea penală pe acest caz continuă, iar Procuratura va informa despre evoluția acestora.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load