COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un ex-candidat se vrea director al Companiei „Teleradio Moldova”

Un ex-candidat se vrea director al Companiei „Teleradio Moldova”

Trei persoane și-au depus dosarele la concursul pentru ocuparea funcției de director general al Instituţiei Publice Compania „Teleradio Moldova”.

Anunţul a fost făcut pentru Moldpres de către președintele Consiliului de Supraveghere al instituției (CS), Nicolae Spătaru, care specificat că astăzi membrii CS se întrunesc în şedinţă pentru a decide ziua în care va avea loc concursul.

Conform sursei citate, în şedinţa de astăzi membrii CS vor valida dosarele candidaţilor şi se va stabili ziua concursului. El a precizat că cei trei candidaţi care s-au înscris în concurs sînt jurnaliştii Ion Terguță, Cornelia Stefoglu și actualul director al companiei, Olga Bordeianu.


Potrivit regulamentului, la concurs au putut participa doar cetăţenii care au studii superioare universitare, care cunosc limba romînă și o limbă de circulație internațională, au minim zece ani de activitate în mass-media și minim cinci ani de activitate în audiovizual. De asemenea, candidații au trebuit să prezinte un proiect managerial de dezvoltare a IP Compania „Teleradio Moldova” pentru anii 2019-2026.

Astfel, cîștigător al concursului pentru funcția de director general va fi considerată persoana care va acumula cel puțin 2/3 de voturi din numărul total al membrilor CS. Potrivit Codului serviciilor media audiovizuale, directorul general al IP Compania „Teleradio Moldova” este numit în funcție pentru un mandat de șapte ani.

Concursul a fost demarat cu întîrziere, iar pentru depășirea termenului legal, Consiliul Audiovizualului a votat, anterior, propunerea de demitere a actualei componențe a CS.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load