COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un dispozitiv inventat de moldoveni se bucură de mare succes în SUA

Un dispozitiv inventat de moldoveni se bucură de mare succes în SUA

Prototipul Sonr, un dispozitiv subacvatic pentru comunicarea dintre înotător și antrenor, inventat în Republica Moldova, va fi finanțat cu 120 mii de dolari de către un accelerator de afaceri din New York.

La competiție au participat peste 70 de startup-uri. Cîștigătorii au fost selectați în baza mai multor criterii, inclusiv raportul dintre costurile optime și capacitatea de a intra pe piața internațională, notează Noi.md cu referire la moldpres.md.

Participanții selectați vor petrece trei luni în Statele Unite ale Americii pentru a-și adapta invențiile la realitățile pieței occidentale, pentru a atrage clienți americani, dar și pentru a se obișnui cu viața din America de Nord.


Fondatorul proiectului Sonr, Dmitri Voloshin, a declarat că banii obținuți în urma concursului vor putea fi utilizați pentru instruire, cazarea în New York, servicii juridice și contabile, precum și pentru un spațiu de muncă.

Sonr reprezintă cel mai mic dispozitiv de comunicare subacvatic din lume. Acesta ajută înotătorii să audă instrucțiunile antrenorului în timpul antrenamentului. Datorită acestui dispozitiv, instructorul reușește să modifice/corecteze tehnica de înot a sportivului în timp real, instruirea fiind cu mult mai eficientă. Sonr este atît de mic încît se încadrează sub casca înotătorului, transmițînd sunetul direct la urechea internă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load