COVID-19 în MOLDOVA

Un deținut riscă să mai stea în închisoare 10 ani: Motivul (VIDEO)

Un deținut riscă să mai stea în închisoare 10 ani: Motivul (VIDEO)

Un deținut în vîrstă de 26 de ani, care își ispășește pedeapsa de 5 ani în Penitenciarul nr.2 „Lipcani” din raionul Briceni, ar fi șantajat mai multe femei după ce iniția conversații cu ele pe rețelele de socializare, iar prin diverse provocări le determina să-i expedieze fotografii în ipostaze intime.

Astfel, pentru ca fotografiile să nu ajungă în spațiul public, suspectul solicita sume de bani. Mai mult, acesta nu acționa de unul singur, avînd drept complice un bărbat de 37 de ani, originar din Briceni, care activa în calitate de taximetrist și avea rolul de curier.

După un șir de investigații, oamenii legii au stabilit schema prin care suspectul acționa. Acesta deținea ilegal un telefon mobil și prin platforma de comunicare ”odnoklasniki”, discuta cu potențialele victime. Deținutul se prezenta sub o altă identitate și că deține o activitate de afaceri, motiv pentru care obținea mai multă încredere de la victimă.


Ulterior, prin înșelăciune obținea fotografii cu caracter intim, după care șantaja femeile că le va plasa în rețelele de socializare, estorcînd mijloace bănești.

La începutul lunii august a acestui an, o femeie de 28 ani a depus o plîngere, prin care a comunicat că a fost constrînsă de o persoană să-i transmită suma de 10 mii de lei, fără a o cunoaște fizic. La data de 15 septembrie, grupul de urmărire penală a intervenit cu percheziții. De către administrația Penitenciarului nr. 2 „Lipcani” a fost percheziționată celula deținutului, de unde a fost depistat și ridicat telefonul mobil.

La fel, a fost reținut pentru 72 de ore și taximetristul, care a primit banii de la partea vătămată. Ofițerii de investigație întreprind, în continuare, măsuri pentru a stabili toate persoanele implicate, precum și victimele care au suferit în urma acțiunilor infracționale ale grupului.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru infracțiune de șantaj, iar persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de la 7 la 10 ani, cu amendă în mărime de la 1850 la 2350 unităţi convenţionale.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load