TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un desen animat din Moldova, pe lista revistei Forbes a celor mai bune 50 de proiecte VR (VIDEO)

Un desen animat din Moldova, pe lista revistei Forbes a celor mai bune 50 de proiecte VR (VIDEO)

Ediția online a revistei Forbes a inclus desenul animat din Moldova „ARIPI” în top 50 cele mai bune proiecte VR care au debutat în 2019.

Articolul menționează că 2019 a fost un an de creștere explozivă pentru industria realității virtuale. Tehnologiile VR sînt utilizate nu numai pentru a crea jocuri interactive, dar în domenii precum publicitate, animație, cinema, transmite NOI.md cu referire la diez.md.


Filmulețul „ARIPI” relatează povestea unui astronaut moldovean care în copilărie visa să poată zbura. Însă, îndată ce eroul a crescut, visurile au fost uitate. Acum, el lucrează la o stație spațială. Într-o zi, o defecțiune mică face ca stația acestuia să se prăbușească. Pentru a fi salvat, eroul va trebui să revină la visul din copilărie și să-și desfacă din nou aripile.

Premiera privată a desenului animat a avut loc în aprilie 2019. Imediat după aceasta, proiectul a participat la mai multe festivaluri internaționale. În doar opt luni, studioul de animație din Moldova a participat la peste 50 de festivaluri de film din America, Franța, Canada, Croația, Anglia, Puerto Rico, Romînia, Bosnia și Herțegovina etc.

„ARIPI” a primit peste 10 premii la categoria cel mai bun proiect VR și a devenit cîștigătorul premiului „VR-AWARDS”, concurînd cu lucrările studiourilor de animație cu renume mondial Walt Disney Animation Studios, Baobab Studios și Fable Studio. Un premiu special a fost acordat și muzicii lui Elias Tadeus, care a fost scrisă special pentru acest desen animat.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load