TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un deputat spune ce va face statul pentru a întoarce Aeroportul

Un deputat spune ce va face statul pentru a întoarce Aeroportul

Potrivit deputatului Igor Munteanu, președintele Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice, un următor pas în situația privind concesionarea Aeroportului Chișinău ar fi inițierea unei chemări în judecată de către Guvern.


„Trebuie să existe un consens între instituțiile statului la acest subiect. Am spus că este un abuz, că raportul parlamentar constată ilegalități și vicierea procedurilor de pregătire și de semnare a acestuia contract de concesionare. Următorul pas logic este pornirea unui proces penal și o hotărîre a Guvernului care va constata nulitatea acestuia contract”, a declarat deputatul la Jurnal TV.


Potrivit lui Munteanu, „Guvernul trebuie să inițieze o chemare în judecată și această acțiune trebuie să aibă drept scop declararea nulității contractului de concesionare”.


„Paralel cu prima încheierea a unei instanțe la acest subiect, Guvernul trebuie să instituie o administrație fiduciară și aceasta se face foarte simplu, în 24 de ore de la prima încheiere a unei instanțe de judecată.


„Probele sînt acumulate, dar trebuie să existe o bună cooperare între instituțiile statului pentru că și justiția din Republica Moldova trebuie să înțeleagă că nu este o problemă pentru primăvara viitoare. Este o problemă urgentă care cere acum o intervenție. Și pe măsură ce această sesizare vine din partea Guvernului, trebuie să se răspundă urgent”, a adăugat Munteanu.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load