Un ”furnizor” de permise de conducere, denunţat la CNA

Un ”furnizor” de permise de conducere, denunţat la CNA

Doi soţi din Bălţi l-au denunţat la CNA pe un bărbat la ale cărui servicii au apelat pentru a obţine permis de conducere, relatează Noi.md.


Acesta ar fi susţinut că are influenţă asupra unor angajaţi ai Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din municipiul Bălți şi că îi poate determina să le dea calificativul „admis” la probe. Pentru soluţionarea problemei, bărbatul ar fi pretins şi primit 760 de euro.


Potrivit denunţătorilor, problema nu a mai fost rezolvată pe motiv că persoana de încredere ar fi invocat că suma este prea mică pentru a-i mitui pe membrii comisiei. Acesta a cerut suplimentar 250 de euro pentru a-şi onora promisiunea pînă la capăt.


În după-amiza zilei de ieri, ofiţerii DGT Nord a CNA şi procurorii anticorupţie l-au reţinut pe suspect în momentul primirii celor 250 de euro. Acum el se află în izolator şi este reţinut pentru 72 de ore.


Pe fapta menţionată a fost iniţiată o cauză penală în temeiul art. 326 Cod penal – Trafic de influenţă. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă pînă la 7 ani de închisoare.


Urmărirea penală se desfăşoară sub conducerea Serviciului nord al Procuraturii Anticorupţie.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load