TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un control la companiile de taxi a scos la iveală mai multe nereguli

Un control la companiile de taxi a scos la iveală mai multe nereguli

Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor a desfășurat acțiuni de stabilire a gradului de dotare a companiilor de taxi din capitală cu scaune pentru copii.


Astfel, timp de o săptămînă, au fost solicitate la diferite adrese mașini care activează în regim de taxi, de diferite categorii de confort, care s-au dovedit a fi nepregătite pentru a transporta copii, notează Noi.md cu referire la unimedia.info.


Totodată, potrivit CNPIEC, 95 % din prestatorii de servicii în regim taxi nu dispun de transport special amenajat pentru transportarea persoanelor cu nevoi speciale.


De menționat că Regulamentul Circulației Rutiere obligă toți șoferii care au în calitate de pasageri copii cu vîrsta de pînă la 12 ani să își utileze mașina. Sub incidența acestei legi cad și șoferii de taxi.


Potrivit art. 235' al Codului Contravențional al Republicii Moldova "Transportarea copiilor cu vîrsta de pînă la 7 ani contrar prevederilor Regulamentului circulaţiei rutiere se sancţionează cu amendă de la 12 la 24 (600 - 1200 lei) de unităţi convenţionale cu aplicarea a 2 puncte de penalizare".


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load