Un Centru de intervenție timpurie a fost deschis la Bălți

Un Centru de intervenție timpurie a fost deschis la Bălți

Copiii de pînă la 3 ani cu tulburări de dezvoltare, inclusiv cu dizabilitate sau risc de apariție a acestora, vor putea primi asistență adecvată gratuită în cadrul primului Centru de intervenție timpurie deschis la Bălți. Tot aici, specialiștii centrului vor oferi suport familiei copilului.

Potrivit CCF/HHC Moldova, Centrul este primul serviciu socio-medical de acest fel din municipiul Bălți, care va oferi servicii atît copiilor din oraș, cît și celor din raioanele din nordul țării. Aici va activa o echipă multidisciplinară, formată dintr-un pediatru, neurolog pediatru, psiholog, logoped, kinetoterapeut, asistent medical și asistent social. Specialiștii vor acorda ajutor copiilor cu nevoi speciale și vor oferi suport părinţilor în a menţine copiii cu nevoi speciale în familie.

„Acum copiii și părinții vor putea merge la specialiști și beneficia de consultații și reabilitare fără a se deplasa tocmai la Chișinău, fără a îndura ore lungi în drum și cheltuieli inutile, iar pe termen lung, recuperarea copiilor va fi mai eficientă și eficace”, susține Liliana Rotaru, președintele CCF/HHC Moldova.

Serviciul socio-medical a fost creat de CCF/HHC Moldova în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Pentru ca Centrul să fie reparat și dotat cu cele necesare s-au alocat aproximativ 556 de mii de lei. O parte din bani au fost donați de o familie din Marea Britanie, susținători ai organizației Hope and Homes for Children UK, iar cealaltă parte sînt din cadrul Campaniei „Rostul Postului” 2018, lansată pentru a colecta fonduri suplimentare pentru acest serviciu.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load