Un camion cu haine și încălțăminte de contrabandă, reținut la intrarea în țară

Un camion cu haine și încălțăminte de contrabandă, reținut la intrarea în țară

Membrul unei grupări infracționale a fost reținut în flagrant în timp ce transporta haine și încălțăminte de contrabandă, informează Noi.md.


Operațiunea a avut loc la intrarea în țară, la postul vamal ”Giurgiulești”, după  ce organele de anchetă au dispus reținerea și verificarea minuțioasă a unui autocamion despre care se cunoștea că este implicat în transportarea mărfurilor de contrabandă.


Inițial, vehiculul a fost supus scanării cu raze X-Ray, iar imaginile prelevate au indicat prezența unor obiecte străine. Oamenii legii au depistat peste 8000 de articole vestimentare și circa 800 de perechi de încălțăminte, care nu erau indicate în actele de însoțire.


De asemenea, unele articole aveau marcajele unor branduri renumite, autenticitatea cărora urmează a fi verificată.


Potrivit informațiilor acumulate de organele de anchetă, loturile erau procurate din Turcia. Acestea erau introduse în țară prin contrabandă, fiind disimulate printre alte mărfuri transportate în regim de tranzit.


Valoarea bunurilor reținute în momentul flagrantului a fost evaluată la peste 1,6 milioane de lei.


Ofițerii Serviciului Vamal și procurorii urmează să stabilească și valoarea prejudiciului cauzat. Conform primelor estimări, sumele depășesc trei milioane de lei.


Pentru săvîrșirea infracțiunii de contrabandă, bărbatul reținut riscă  pînă la 10 ani de închisoare.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load