Un bărbat i-a dăruit o șansă la viață fratelui său

Un bărbat i-a dăruit o șansă la viață fratelui său

În R.Moldova a avut loc cel de-al 40-lea transplant de ficat.


Operația s-a petrecut la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. La operație au asistat și chirurgii din România. Intervenția chirurgicală a decurs cu succes, iar pacientul deja se simte bine.


Potrivit șefului Secției chirurgie hepatobiliopancreatică, prof. Adrian Hotineanu, transplantul hepatic a fost de la donator viu, acesta fiind un bărbat de 38 de ani. Beneficiarul a devenit fratele său de 35 de ani, diagnosticat cu ciroză hepatică virală B și D, fază terminală. 


„Pacientul a avut o variantă anatomică rar întâlnită: trifurcația venei portă, care a necesitat reconstrucția vasculară complexă. A fost primul caz în țara noastră asistat de echipa din România formată din conferențiarul Vladislav Brașoveanu și conf. Dragoș Zamfirescu - șeful Asociației chirurgiei plastice și reconstructive din România” a declarat prof. Adrian Hotineanu.


La moment bolnavul se află în Secția terapia intensivă transplant, neuro-hepato-bilio-chirurgie. Pacientul este încontinuu sub supravegherea medicilor. „Starea generală a bărbatului corespunde patologiei de bază a traumatismului postoperator cât și a zilei postoperatorii. Personalul medical monitorizează funcțiile vitale și datele de laborator zilnic. Preconizăm externarea cât mai rapidă a bărbatului în secția de profil” a declarat Corina Gutium, șefa Secției TI transplant, neuro-hepato-bilio-chirurgie.


Bărbatul spune că se simte bine și că îi este recunoscător fratelui său pentru că i-a salvat viața.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load