COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un bărbat care ar fi bolnav de coronavirus, spitalizat forțat de poliție

Un bărbat care ar fi bolnav de coronavirus, spitalizat forțat de poliție

La Glodeni a fost necesară intervenția Poliție pentru ca o persoană suspectată că ar avea coronavirus să fie transportată la spital. Anunțul a fost făcut de președintele raionului, Ion Cojocari.

Potrivit lui Cojocari, un cetățean din Glodeni care a revenit recent din Italia s-a adresat la medicul de familie, prezentînd simptome ale coronavirusului. Doctorul a acționat conform instrucțiunilor, explicînd pacientului necesitatea spitalizării într-o instituție medicală din capitală, transmite NOI.md cu referire la zugo.md.

Pacientul, însă, ar fi refuzat categoric transportare și internarea, deplasîndu-se la domiciliu. Ulterior, acesta a mers în locuri publice din localitate, contactînd cu un număr mare de persoane. Pînă la urmă, cu ajutorul oamenilor legii, echipați corespunzător, pacientul a fost urcat în ambulanță și transportat la Chișinău pentru investigații.


Totodată, unul dintre pasagerii cursei Milano-Chișinău, cu care a venit în Moldova prima pacientă diagnosticată, fiind anterior informat despre necesitatea de a se izola la domiciliu pe un termen de 14 zile, a fost observat ieri deplasîndu-se liber prin orașul Glodeni.

Actualmente, în Moldova există patru cazuri confirmate de coronavirus, toți bolnavii fiind persoane care au revenit recent din Italia. Alte 30 de persoane au fost depistate cu simptome ale maladiei în ultimele 24 de ore.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load