COVID-19 în MOLDOVA

Un avocat care nu-și îndeplinea obligațiunile a fost sancționat disciplinar

Un avocat care nu-și îndeplinea obligațiunile a fost sancționat disciplinar

Avocatul Vitalie Țaulean a fost sancționat vineri de către Comisia de Etică și Disciplină a Uniunii Avocaților cu o amendă de 3.000 de lei pentru că nu-și onora obligațiile față de clienți.

Activitatea apărătorului a fost suspendată pînă cînd acesta va plăti amenda.

Plîngerea a fost depusă de către Maria Olaru din Chișinău, care a invocat că l-a angajat pe Țaulean să o reprezinte ea și pe apropiații săi în patru dosare, achitîndu-i apărătorului cîte 6.000 de lei pentru fiecare caz. Petiționara a adus argumente că la unele dosare Țaulean nu a lucrat aproape deloc, iar în unele cazuri a depus tardiv contestațiile în instanța ierarhic superioară, transmite anticorupție.md.


Ședința a avut loc în lipsa lui Țaulean. „Dumnealui a oferit anterior explicații, dar nu a venit la ultima ședință. L-am anunțat printr-o scrisoare recomandată și avem dovada că a fost recepționată”, ne-a comunicat Vitalie Tăbîrță, președintele Comisiei de Etică și Disciplină.

Tăbîrță a mai declarat că au parvenit mai multe plîngeri pe numele lui Țaulean, în care petiționarii susțin că i-au achitat 6.000 de lei, însă nu și-a onorat obligațiile. „Această sancțiune este primă păsărică. Ar putea urma altele mai severe. Am decis să le examinăm fiecare plîngere în parte”, a precizat Tăbîrță.

Avocatul Vitalie Țaulean nu a putut fi contactat pentru declarații, telefonul apărătorului fiind închis.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load