Un avocat a comis mai multe ilegalități grave în Chișinău într-un timp record

Un avocat a comis mai multe ilegalități grave în Chișinău într-un timp record

Procuratura Municipiului Chişinău anunţă despre reţinerea unui conducător auto care a accidentat patru persoane ce traversau regulamentar carosabilul, după care a părăsit locul accidentului, notează NOI.md.


Incidentul a avut loc în seara zilei de ieri, cînd bănuitul, care se deplasa la volanul unui autoturism de model „Suzuki Vitara” pe bulevardul Zelinski, nu a oprit la semnalul roșu al semaforului, tamponînd patru persoane, printre care doi copii care traversau regulamentar strada, după care a părăsit locul accidentului rutier. În urma impactului, cei patru pietoni au suferit traumatisme, avînd nevoie de îngrijiri medicale.


La scurt timp după părăsirea locului accidentului rutier, bănuitul a ameninţat cu omor cîţiva civili, prin scoaterea din toc a armei de foc, pe care o deţinea legal. Imediat, acesta a fost imobilizat de agenţii de patrulare.


Bănuitul s-a dovedit a fi un avocat din capitală, în vîrstă de 34 de ani, care a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore. Rezultatele testării alcoolscopice au constatat că, la momentul accidentului, conducătorul auto avea concentraţia de alcool de 0,84 mg/l în aerul expirat.


Dacă va fi recunoscut vinovat, inculpatul riscă de la 4 la 8 ani închisoare cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 4 la 5 ani.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load