Un actor rus riscă închisoare pentru trecerea ilegală a frontierei Moldovei

Un actor rus riscă închisoare pentru trecerea ilegală a frontierei Moldovei

Actorul rus Andrei Merzlikin, care a anunțat că a trecut ilegal frontiera moldo-ucraineană, ar putea plăti o amendă de aproximativ 2.000 de dolari sau închisoare de pînă la doi ani, a declarat șeful serviciului de presă al Poliției de Frontieră a Moldovei, Raisa Novițki.


Merzlikin, căruia autoritățile ucrainene i-a refuzat intrarea pe teritoriul țării, a scris pe 5 mai pe pagina sa de Instagram că, în timpul vizitei sale în Moldova, a trecut în cîmp granița de stat a Ucrainei.


"Dacă se va constata că el a încălcat frontiera de stat, actorul va fi pedepsit în conformitate cu art. 362 din Codul penal al Republicii Moldova privind trecerea ilegală a frontierei de stat. Acest articol prevede o amendă de pînă la 750 unități convenționale (circa 2.000 USD), muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 pînă la 200 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani", a declarat Novițki într-un comentariu pentru RIA Novosti.


Potrivit ei, ofițerii de poliție de frontieră moldoveni vor analiza situația pentru a stabili dacă Merzlikin într-adevăr a trecut ilegal frontiera republicii.


Ministerul Culturii din Ucraina, în august 2015, a promulgat o "listă neagră" a personalităților din domeniul culturii, inclusiv din Rusia, care "reprezintă o amenințare la adresa securității naționale". Printre artiștii care au nimerit în această listă se numără. Oleg Gazmanov, Valeria, Serghei Penkin, Alexandr Rosenbaum și Iulia Cicerina. Lista se extinde în mod regulat.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load