TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un absolvent al INJ a cerut mită de zeci de mii de euro

Un absolvent al INJ a cerut mită de zeci de mii de euro

S-ar fi dat drept judecător al Judecătoriei Anenii Noi şi ar fi pretins de la un bărbat 30.000 de euro pentru a-i soluţiona un dosar de viol.

Isprava unui absolvent din 2018 al Institutului Naţional de Justiţie (INJ) care, în primăvara anului 2019, l-ar fi convins pe un inculpat într-o cauză penală, pornită pentru comiterea unui viol, că îi poate obţine achitarea în Curtea de Apel.

Pentru serviciile sale, acesta ar fi cerut iniţial 20.000 de euro ca să-i influenţeze pe magistraţii de la Apel să dea o soluţie favorabilă pe caz.

La finele lunii mai, Curtea de Apel l-a condamnat pe inculpat, iar intermediarul ar mai fi cerut de la el 10.000 de euro pentru a-i soluţiona dosarul deja la Curtea Supremă de Justiţie. Cu puţin timp în urmă, bărbatul s-a adresat cu un denunţ la Centrul Național Anticorupție pe marginea căruia a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă.

În seara zilei de 13 august, intermediarul a fost reţinut şi plasat în izolator pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă amendă în mărime de la 4.000 la 6.000 unităţi convenţionale, echivalentul a 200.000 - 300.000 de lei sau închisoare de la 3 la 7 ani.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load