Ultimul membru al unui grup criminal, trimis în judecată

Ultimul membru al unui grup criminal, trimis în judecată

Luni, 30 septembrie 2019, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis spre examinare în instanța de judecată dosarul penal pe învinuirea ultimului membru al unui grup criminal organizat în traficarea a 10 persoane adulte și copii, care a activat acum 15 ani în Moscova, Rusia, scrie Noi.md.

Astfel, urmare a faptului că acest membru activ al grupului a fost reținut în luna august a anului 2019 și extrădat autorităților Republicii Moldova, s-a reușit ca peste o perioadă de 15 ani de la momentul comiterii crimelor să fie realizat unul din scopurile esențiale a procesului penal, ca orice persoană să fie pedepsită potrivit vinovăției sale. În consecință, inculpatul riscă o pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de 20 de ani sau detenție pe viață. La această etapă, infractorul se află sub arest, în așteptarea deciziei instanței de judecată.

Grupul criminal a traficat un număr de 10 victime identificate, dintre care două minore. Una din victimele minore, sub presiune psihologică, a încercat să scape din mîinile traficanților și a sărit de la etajul șase al unui bloc locativ din Moscova, în urma cărui fapt a suferit leziuni corporale grave.

Alți membri ai grupului – condamnați pentru termene de pînă la 18 ani de detenție în închisoare
Activitatea grupului criminal organizat pe care procurorii l-au destructurat și-a desfășurat acțiunile ilegale în anii 2002-2004. Aceasta avea un număr de 7 membri activi, care în anii 2006-2008 au fost condamnați la ispășirea pedepsei cu închisoarea pentru termene între 15 și 18 ani.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load