COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ultimele informații: Prima pacientă diagnosticată cu coronavirus se însănătoșește rapid

Ultimele informații: Prima pacientă diagnosticată cu coronavirus se însănătoșește rapid

Starea pacienților infectați cu noul coronavirus este una bună, a declarat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul Covid-19.

„Avem o dinamică pozitivă. Prima pacientă are un progres foarte bun în procesul de însănătoșire, azi a făcut primele plimbări, este în contact telefonic cu familia”, a declarat ministra Sănătății, potrivit unimedia.info.

În cazul pacienților de la Toma Ciorbă, starea acestora este de gravitate medie, dar sînt și pacienți cu o stare de sănătate satisfăcătoare, a precizat Viorica Dumbrăveanu.


Astăzi, Guvernul a declarat Cod Roșu de epidemie cu coronavirus. Totodată, Cabinetul de miniștri a decis ca slujbele în biserici să fie interzise pentru două săptămîni. De asemenea, Moldova va sista toate zborurile din Europa, începînd cu 16 martie ora 00:00.

Ieri au fost confirmate alte două cazuri de infecție. Persoanele au revenit recent din Italia, țară aflată în carantină națională din cauza Covid-19.

Pe 11 martie a fost confirmat al patrulea caz de coronavirus a fost confirmat de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

La 10 martie, încă două cazuri de coronavirus au fost confirmate în Republica Moldova. Este vorba despre doi adulți, care au fost spitalizați la Toma Ciorbă, după mai multe zile petrecute acasă, fără a respecta un regim de carantină. Aceștia au efectuat vizite în Italia, la sfîrșitul lunii februarie.

Primul caz de coronavirus a fost confirmat pe 7 martie în Republica Moldova, fiind vorba despre o femeie venită din Italia.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load