COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ultimele detalii despre cele 13 percheziții de azi la Pro Imobil (FOTO)

Ultimele detalii despre cele 13 percheziții de azi la Pro Imobil (FOTO)

13 percheziții ale procurorilor PCCOCS au fost efectuate la Pro Imobil, pe faptul abuzului de serviciu și evaziunii fiscale

Sub conducerea procurorilor PCCOCS, oamenii legii au descins cu un număr de 13 percheziții la compania imobiliară din Chișinău, la domiciliile și în automobilele membrilor grupului, pe faptul abuzului de serviciu și evaziunii fiscale.

Au fost ridicate mijloace bănești, documente, telefoane, înscrisuri și suporturi electronice. În aceste clipe, perchezițiile sînt în desfășurare.


Pe faptele grupului au fost făcute denunțuri și au fost depuse plîngeri

Urmărirea penală a fost pornită de către procurorii PCCOCS la data de 15 octombrie 2019, în rezultatul investigațiilor efectuate de ofițerii de investigație ai MAI, informațiilor apărute în mass-media, denunțurilor scrise de actuali și foști angajați ai unei companii care activează în domeniul imobiliar, dar și în urma plîngerilor depuse de un număr de persoane, care au avut relații comerciale cu compania imobiliară.

Procuratura mai anunță și despre contabilitate dublă, salarii în plic, arvune de la persoane folosite de companie în alte scopuri.

Astfel, în perioada anilor 2018 – 2019, grupul a organizat o schemă ilegală, prin care a prejudiciat bugetul de stat și persoane fizice. Schema consta în achitarea salariului în plic angajaților, tăinuirea de contabilitatea întreprinderii a tuturor tranzacțiilor efectuate în domeniul imobiliar și utilizarea mijloacelor bănești primite de la persoane fizice în calitate de arvună în alte scopuri decît cele prevăzute în contract, ceea ce le-a adus prejudicii ultimilor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load