Ultima zi pentru cei care vor să ajungă avocați în timpul apropiat

Ultima zi pentru cei care vor să ajungă avocați în timpul apropiat

Astăzi este ultima zi în care doritorii se pot înscrie la examenul de calificare în profesia de avocat, sesiunea de primăvară.


Potrivit anunțului publicat de Comisia de licențiere a profesiei de avocat, prima etapă (proba scrisă) va vea loc în data de 28 mai, iar cea de a doua etapă (proba orală) în zilele de 5, 6 și 7 iunie. Recepționarea cererilor a început în data de 15 aprilie și se încheie astăzi, 15 mai, scrie Bizlaw.


Cererea și actele necesare pentru participare la examenul de calificare în profesia de avocat urmează a fi depuse la Uniunea Avocaților.


Comisia precizează că subiectele, întrebările și spețele din dreptul civil urmează a fi soluționate în conformitate cu prevederile Codului Civil nemodernizat (cu modificările introduse pînă la 1 martie 2019).


Potrivit Statutului profesiei de avocat, pentru admiterea la examenul de calificare, avocatul stagiar prezintă Comisiei de licenţiere a profesiei de avocat următoarele acte:

  • cererea de admitere la examenul de calificare;
  • declaraţia despre faptul că în perioada stagiului profesional nu a desfăşurat activităţi incompatibile cu profesia de avocat, specificate în lege;
  • declaraţia sub jurămînt, la care se anexează chestionarul de evaluare a bunei reputaţii, elaborate de către Comisia de licenţiere;
  • raportul de activitate;
  • referinţa eliberată de avocatul îndrumător;
  • legitimaţia de avocat stagiar.

Comisia examinează cererea pentru admiterea la examenul de calificare doar dacă au fost depuse toate actele prevăzute de lege.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load