COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

UE va acorda suport Guvernului Republicii Moldova

UE va acorda suport Guvernului Republicii Moldova

Uniunea Europeană va acorda suport Guvernului Republicii Moldova în cadrul proiectului de asistență tehnică „Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în identificarea și pregătirea proiectelor aferente implementării Acordului de Ascoiere RM-UE”.

Contractul în valoare de 5,932 milioane euro va fi implementat de consorțiul format din DT Global IDEV Europe, S.L. și Four Assist selectat urmare a licitației derulate de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.

Proiectul are drept obiectiv consolidarea competențelor autorităților naționale în pregătirea proiectelor, asigurînd în același timp complementaritatea între punerea în aplicare a Acordului de Asociere și asistența externă.


În special proiectul va fi axat pe următoarele componente:

  • consolidarea sistemului național de coordonare a asistenței externe;
  • consolidarea capacității autorității naționale de coordonare a asistenței externe în monitorizarea proiectelor în derulare și prioritizarea proiectelor noi de investiții;
  • consolidarea capacităților instituțiilor naționale în ceea ce privește identificarea, formularea, gestionarea, monitorizarea și evaluarea proiectelor finanțate din surse externe;
  • elaborarea și punerea în aplicare a unei liste de proiecte de investiții viabile din punct de vedere financiar.

Proiectul va fi implementat începînd cu 1 septembrie 2020, pe o perioada de 5 ani. Beneficiarii proiectului sînt Ministerul Finanțelor, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și ministerele de ramură.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load