Ucraina învinuiește Rusia de amestec în alegerile interne

Ucraina învinuiește Rusia de amestec în alegerile interne

Serviciul de Securitate de Stat SBU al Ucrainei a acuzat Rusia joi că s-a implicat în procesul electoral al ţării prin crearea unor structuri ilegale care îl ajută pe unul dintre candidaţi,  scrie Reuters.


În legătură cu asta, oamenii legii în dimineața zilei de astăzi au organizat mai multe percheziții.


Viktor Kononenko, adjunctul SBU, a spus la o conferinţă de presă că un grup de cetăţeni ruşi şi colaboratorii lor ucraineni s-au folosit de mită pentru a implementa o reţea de oameni pregătiţi să voteze un anume candidat şi să influenţeze opinia publică.


„Această activitate este ilegală şi va avea impact asupra rezultatelor alegerilor”, a afirmat Kononenko, adăugînd că planul implică „cetăţeni ucraineni care au cooperat cu Rusia de mult timp”. Kononenko nu a precizat care este candidatul care ar beneficia de planul Rusiei.


Petro Poroshenko, actualul preşedinte al Ucrainei, este favorit alături de liderul opoziţiei Yulia Tymoshenko şi de actorul Volodymyr Zelenskiy.


Cele mai recente sondaje arată că Zelenskiy este pe primul loc, Poroshenko find pe doi iar pe a treia poziţia se află Tymoshenko. Autorităţile din Rusia neagă orice implicare în alegerile din Ucraina. Kievul a acuzat în trecut Moscova că a organizat atacuri cibernetice ca parte a unui „război hibrid” împotriva Ucrainei, acuzaţii negat de asemenea de Rusia.


În Ucraina vor avea loc alegeri prezidenţiale la sfîrşitul lui martie. 


 


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load