COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ucraina a anulat carantina pentru cei care intră în țară

Ucraina a anulat carantina pentru cei care intră în țară

Străinii și ucrainenii au fost eliberați de aflarea sub observație obligatorie sau în auto-izolare după sosirea în Ucraina, cu condiția prezentării rezultatul negativ al testului reacției polimerizării în lanț (PCR) pentru coronavirus.

Despre aceasta a anunțat cabinetul de Miniștri al Ucrainei, transmite Noi.md.

Potrivit presei ucrainene, modificările se aplică tuturor celor care vin de peste hotare sau de pe teritoriile temporar ocupate din Donbass și Crimeea.

"Decizia Cabinetului de miniștri prevede posibilitatea de a opri regimul de auto-izolare sau observare... în cazul obținerii unui rezultat negativ al testării pentru COVID-19 prin metoda reacției polimerizării în lanț, efectuată după trecerea frontierei de stat sau a punctelor de intrare", - a declarat Guvernul Ucrainei.


Potrivit presei ucrainene, prețul unui test PCR în Ucraina, în funcție de producător, poate varia între 1,5 și 3-4 mii hrivne.

Vă amintim că pe 15 iunie Ucraina a trecut la o nouă etapă de relaxare a carantinei-a ridicat interdicția de intrare a străinilor și a introdus o abordare adaptivă a auto-izolării/observării.

Cetățenii care se întorc din țările în care numărul cazurilor active de COVID-19 nu depășește limita de 40 de pacienți la 100 de mii de locuitori nu sînt obligați să stea în auto-izolare/observație 14 zile.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load