COVID-19 în MOLDOVA

”Turnați vin și dați găluște” pe timp de pandemie în Chișinău (VIDEO)

”Turnați vin și dați găluște” pe timp de pandemie în Chișinău (VIDEO)

Moldovenii calcă pe aceeaşi greblă. Nunţile cu sute de invitaţi în plină pandemie de COVID-19 continuă, în timp ce numărul cazurilor de îmbolnăviri creşte alarmant de la o zi la alta.

Joi, într-un local de fiţe din Capitală s-a dat o petrecere cu invitaţi aleşi pe sprînceană. Rînd pe rînd, zeci de oameni îşi făceau apariţia în maşini luxoase, transmite Publika.md.

Echipa de filmare a surprins toate aceste momente, chiar dacă administratoarea localului spune că nunta nu a fost chiar nuntă. Poliţia nu s-a autosesizat, deocamdată.


"În această seară minunată întîmpinăm cu toţii mireasa şi pe tatăl ei!"

Reporterul a încercat să discute cu invitaţii care au confirmat că vin la nuntă şi nu au ezitat să le transmită casă de piatră mirilor.

"- Ce le doriţi mirilor? - Ce le dorim? Fericire, viaţă lungă împreună".

"Este un cuplu frumos!"

Alţi invitaţi au devenit agresivi cînd au văzut că sînt filmaţi. Unul dintre ei a agresat şi a ameninţat echipa de filmare.

”- E posibil să mă ştergeţi pe mine şi să nu mă arătaţi? Eu te rog frumos, nu mă filmaţi. - Sînt interzise nunţile în carantină. - Păi, da şi? Acum vrei să mă arăţi pe mine în toată Moldova? Hai că eu totdeauna vă dau foc dacă apar la televizor. Îţi jur".

Mai mult, bărbatul a devenit agresiv şi a lovit cu pumnul camera de filmat.

"Brat, ţine minte, dacă mă arăţi la televizor... te prind, nu filma. Băi, nu mă filma".

Jurnaliştii au sunat la administraţia localului pentru a lua o reacţie, însă doamna care le-a răspuns la telefon a declarat că la ei în restaurant nu a fost nuntă, iar la petrecere au participat 49 de invitați.

"- De unde aţi luat că e nuntă? - Era un mire, o mireasă, înseamnă că e nuntă. - Cel îmbrăcat în costum de rege, nu înseamnă că e rege. - Dorim să întrebăm cîte persoane au fost. - 49 de persoane şi nuntă nu a fost. La revedere".

Ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, a spus că se va informa cu privire la acest caz și că echipa de filmare ar fi trebuit să facă un denunț.

Potrivit deciziei Comisiei Naţionale Extraordinare pentru Sănătate Publică, starea de urgenţă în sănătate publică a fost prelungită pînă în data de 15 septembrie.

În această perioadă sînt interzise nunţile şi cumetriile, iar alte petreceri sînt premise doar cu participarea a mai puţin de 50 de persoane.

Totodată, trebuie să fie respectate măsurile de sănătate publică cu întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidenţă epidemiologică.

În data de 28 august şi premierul Ion Chicu şi-a însurat fiul. Jurnaliștii de investigație au surprins imagini de la acest eveniment, inclusiv cu dansul mirilor.

Ulterior, Chicu a declarat că, de fapt, nu a fost nicio nuntă, ci o petrecere, la care au participat mai puţin de 50 de oameni și că nu a fost încălcată legea pe timp de pandemie.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load