COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Trei studenți-doctoranzi ai UTM vor primi Bursa de Excelență a Guvernului

Trei studenți-doctoranzi ai UTM vor primi Bursa de Excelență a Guvernului

Irina Grumeza, Andrei Petco și Cristina Efremov sînt cei trei studenți-doctoranzi merituoși ai Universității Tehnice a Moldovei, care vor primi Bursa de Excelență a Guvernului în anul 2020, în valoare de 2 500 de lei.

O decizie în acest sens a fost aprobată de membrii Executivului în şedinţa de miercuri, 12 februarie, astfel fiindu-le recunoscute și apreciate efortul, perseverența și spiritul inovator de care dau dovadă în activitatea de cercetare, scrie noi.md cu referire la diez.md.

Bursierii de excelență ai Universității Tehnice a Moldovei urmează studii doctorale în diverse domenii, după cum urmează:


Irina Grumeza – specialitatea 253.02. Tehnologia produselor alimentare de origine animală (cu specificarea produselor și procedeelor), anul III, Școala doctorală Economie, finanțe și management – Știința alimentelor, inginerie economică și management (conducător științific: doctor, conferențiar universitar Artur Macari), potrivit utm.md;

Andrei Petco – specialitatea 242.01. Teoria mașinilor, mecatronică, anul II, Școala doctorală Inginerie civilă – Inginerie mecanică și civilă (conducător științific: doctor habilitat, profesor universitar Viorel Bostan);

Cristina Efremov – specialitatea 221.01. Sisteme și tehnologii energetice, anul II, Școala doctorală Știința calculatoarelor, electronică și comunicații – Știința calculatoarelor, electronică și energetică (conducător științific: doctor habilitat, profesor universitar Valentin Arion).

Bursele sînt oferite anual doctoranzilor din anii II și III, care își fac studiile cu frecvență în diferite domenii și înregistrează performanțe academice deosebite. În total, studenții-doctoranzi din cadrul instituțiilor organizatoare de studii superioare de doctorat din țară vor beneficia în anul 2020 de 11 burse de excelență ale Guvernului și șase Burse nominale (pe domenii). Prin nominalizarea celor mai dotați doctoranzi, Guvernul își propune eficientizarea procesul de pregătire a cadrelor științifice și motivarea tinerilor să se încadreze în activitatea de cercetare-dezvoltare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load