Trei șoferi, prinși cu permise false la vamă

Trei șoferi, prinși cu permise false la vamă

Trei șoferi cu permise de conducere false au fost prinși la vamă, informează Noi.md.


Incidentele s-au înregistrat pe parcursul zilei de 7 mai de către polițiștii de frontieră din punctele de trecere Sculeni și Leușeni.


Pentru autorizarea ieșirii din țară la linia de control s-a apropiat un mijloc de transport cu plăcuțele de înmatriculare belgiene. În setul de documente prezentate de către conducătorul auto se afla și permisul de conducere falsificat. Polițistul de frontieră a intervenit conform analizei de risc, aplicînd controlul suplimentar atît șoferului cît și pasagerului aflat în automobil.


Ca urmare, pasagerul – locuitor al satului Pepeni, raionul Sîngerei, a scos din încălțăminte un alt permis de conducere moldovenesc vizibil falsificat, emis pe numele unei alte persoane.


Audiați, tinerii au spus că nu cunosc despre faptul că permisele sînt falsificate, afirmînd că aveau intenția de a le folosi pe teritoriul Belgiei.


Al treilea document neveridic a fost găsit în punctul de trecere Leușeni. Întrebat, bărbatul a spus că și la făcut prin intermediul unei persoane necunoscute contra sumei de 500 de euro, acum un an. Nu l-a folosit niciodată, spune acesta, pentru că intuia că este fals.


În consecință, actele au fost transmise către laborator pentru efectuarea analizei tehnico-juridice. Moldovenii și-au continuat călătoria nu înainte de a semna procesele verbale în care sînt vizați pentru faptele comise.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load