TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Trei puncte de trecere a frontierei vor fi modernizate

Trei puncte de trecere a frontierei vor fi modernizate

Serviciul Vamal a demarat implementarea Proiectului de reabilitare şi modernizare a punctelor de trecere ”Sculeni-Sculeni”, ”Leuşeni-Albiţa” şi ”Giurgiuleşti-Giurgiuleşti”, care reprezintă cele mai traversate posturi vamale din ţară, înregistrînd, pe tot parcursul anului, valori mari de trafic.


Proiectul este integrat în Programul Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat de Guvernele celor două state.


În cadrul Proiectului, vor fi vizate mai multe direcţii prioritare, printre care majorarea numărului pistelor de control, reconstrucţia căilor de acces care fac legătura posturilor vamale cu arterele naţionale, reabilitarea platformelor de scanare a mijloacelor de transport, dotarea cu echipament de control nou şi performant, dar şi modernizarea sistemelor de iluminat şi semnalizare.


De asemenea, în vederea consolidării capacităţilor instituţionale, vor fi organizate mai multe instruiri pentru funcţionarii vamali din prima linie, care vor prelua cele mai bune practici internaţionale referitoare la utilizarea echipamentelor noi în procesul efectuării controlului vamal.


Durata de realizare a proiectului este de 36 de luni, bugetul acestuia fiind de 5 milioane de euro, dintre care 3.214 milioane de euro reprezintă grantul acordat Republicii Moldova de UE, iar 1.786 milioane de euro constituie contribuţia Guvernului RM.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load