Trei persoane riscă 6 ani de închisoare pentru trafic de influență

Trei persoane riscă 6 ani de închisoare pentru trafic de influență

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupţie anunță finisarea urmăririi penale și trimiterea în instanța de judecată pentru examinare în fond, a două cauze penale de învinuire a trei cetățeni pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență, scrie Noi.md.


Potrivit materialelor cauzei penale, în urma efectuării acțiunilor de urmărire penală, în primul caz s-a constatat că un locuitor al or. Edineț a pretins și a primit mijloace bănești în valoare de 850 Euro de la un cetățean din raionul Drochia. În schimb, acesta urma să obțină rezultate bune la examenul de calificare auto și eliberarea permisului de conducere de categoria „B”.


În cadrul audierilor, învinuitul și-a recunoscut vina, iar fapta comisă a fost calificată drept trafic de influență.


În cel de-al doilea caz, s-a constatat că alți doi locuitori ai mun. Bălți, spunînd că ar avea influență asupra persoanelor publice din cadrul SÎTCCA Bălți, au pretins și au acceptat de la un cetățean, suma de 850 Euro. În schimbul banilor, învinuiții urmau să influențeze persoanele publice din cadrul instituției menționate, să îndeplinească acțiuni în exercitarea atribuțiilor de serviciu și anume sa aprecieze pozitiv cunoștințele cetățeanului în cadrul examenelor teoretice și practice în vederea obținerii permisului de conducere de categoriile „D” și „E”.


Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea infracțiunii, învinuiții riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 150 000 lei la 200 000 lei sau cu închisoare de pînă la 6 ani.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load