Trei persoane au suferit hipotermii în ultimele 24 de ore

Trei persoane au suferit hipotermii în ultimele 24 de ore

Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, în ultimele 24 de ore, după ce au suferit hipotermii din cauza frigului de afară, relatează MOLDPRES.


Purtătorul de cuvînt al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Diana Blănaru, a menţionat pentru agenţie că, cei trei bolnavi sînt persoane fără adăpost și sînt din localitățile Orhei, Hîncești și Chișinău. „Aceștia au fost spitalizați în instituțiile medicale. Totodată, nici o persoană nu a suferit degerături”, a spus Blănaru.


Solicitat de agenţie, purtătorul de cuvînt al Institutului de Medicină Urgentă din capitală, Petru Craveţ, a specificat că, în ultimele 24 de ore, 20 de persoane au suferit fracturi sau traumatisme din cauza ghețușului de pe drumuri.


„Din numărul total, patru bolnavi au fost internați în instituția medicală, iar trei dintre cei patru au suferit intervenții chirurgicale. Celorlalte 16 persoane li s-a aplicat ghips. Cel mai des, oamenii suferă fracturi la mîini și picioare, iar cele mai vulnerabile persoanele sînt cele după vîrsta de 50 de ani”, a afirmat Craveț.


Medicii-traumatologi recomandă populaţiei, în special oamenilor în etate, să se abţină de la călătorii prin oraş, pe timp de ninsoare şi polei. Dacă s-a întîmplat că aţi căzut jos şi simţiţi dureri grave în porţiunile de corp vătămate, rugaţi trecătorii să apeleze Serviciul 903. Nu întreprindeţi nimic pînă la sosirea medicilor, pentru că orice mişcare în plus ar putea agrava și mai mult traumatismele.


Meteorologii au anunţat Cod Galben de frig şi gheaţă cu intervalul de acţiune pînă pe 3 martie.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load